Rechtsdomeinen

Wij zijn uw vertegenwoordiging binnen volgende domeinen

01

Handels- en economisch recht

Uw bedrijf op de eerste plaats

U kent als geen ander uw eigen onderneming. Maar, wat zijn nu de juridische spelregels waaraan u, maar zeker ook uw klanten en leveranciers zich dienen te houden? Kunnen deze regels in uw voordeel aangepast worden of is wat uw leverancier u probeert te laten ondertekenen wel rechtsgeldig?

Een duidelijk, begrijpelijk en correct advies voor u en uw onderneming is daarbij cruciaal.  

U kan bij ons terecht bij de kleinste juridische twijfel of met de grootste juridische vraagstukken. Wij stroomlijnen zo nodig uw interne juridische procedures en stellen uw algemene voorwaarden en overeenkomsten op punt. Heeft u een nieuw project in gedachte? Dan denken wij graag mee over de juridische implicaties en mogelijke valkuilen.

Doet er zich toch een conflict of discussie voor, dan staan we u ook daar graag in bij. Bij voorkeur daadkrachtig via minnelijke weg, maar indien nodig in de rechtbank.

02

Insolventierecht​

Advies omtrent insolventierecht

Verkeert uw onderneming in financieel woelig water? Wenst u uw activiteiten stop te zetten? Of wordt u geconfronteerd met een klant of leverancier met financiële problemen?

Als curatoren bij de Ondernemingsrechtbank Antwerpen en met de ervaring als vereffenaar, bewindvoerder en voorlopig bestuurder, beschikken Erik Greeve en Thomas Debaene over de nodige praktijkervaring om voor u en uw onderneming de juiste oplossing uit te werken of u het juiste advies te geven.

Deze oplossing kan bestaan uit een procedure van gerechtelijke reorganisatie, de vereffening van uw vennootschap of zo nodig het aanvragen van een faillissement.

Ook wanneer u geconfronteerd wordt met één van deze scenario’s bij één van uw klanten of leveranciers, adviseren wij u graag over uw mogelijkheden en de juiste strategie.

03

Vennootschapsrecht​

Advies omtrent uw vennootschap

Vennootschappen brengen voor ondernemers op vele vlakken voordelen en mogelijkheden met zich mee. Niet elke vennootschapsvorm is echter geschikt voor uw activiteiten en wensen. Bovendien schuilen er zowel tussen aandeelhouders als t.a.v. derden soms conflicten om de hoek. Als voorlopig bewindvoerder en voorlopig bestuurder over vennootschappen in moeilijkheden heeft Erik Greeve een ruime praktijkervaring om de lont uit het kruitvat te halen en de aandeelhouders (terug) aan tafel te krijgen. Als minnelijke verzoeningspogingen geen soelaas bieden, staan we u graag bij om uw belangen voor de rechtbank te verdedigen.

04

Bouwrecht

Van aannemer tot bouwheer

Een bouwproject is een samenspel van diverse actoren – aannemer, architect, ingenieur, promotor, bouwheer, … – en dikwijls onvoorspelbare factoren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er af en toe problemen en discussies ontstaan.

Een correct advies en bijstand kunnen er voor zorgen dat deze discussies niet escaleren en een snelle en kosten-efficiënte oplossing wordt bekomen.

Altijd zal in de eerste plaats gekeken worden of een minnelijke oplossing kan gevonden worden. Zo nodig wordt daarbij beroep gedaan op een deskundige (architect, ingenieur) om de nodige  vaststellingen te doen en technische adviezen te verstrekken.

Wij staan u als aannemer, architect of bouwheer uiteraard ook bij voor de rechtbank.

05

Sociaal recht

Advies omtrent arbeidsrecht

De opgebouwde ervaring in het arbeidsrecht komt niet alleen door het adviseren, bemiddelen en behandelen van individuele arbeidsconflicten, maar eveneens door de uitgebreide ervaring inzake ondernemingen in moeilijkheden, curateles, vereffeningen en herstructureringen die uiteraard een belangrijke impact hebben op de tewerkstelling.

Bovendien heeft het kantoor een zeer ruime ervaring in behandeling van RSZ conflicten nu ze reeds gedurende vele jaren optreedt als raadsman van de RSZ.

Wat het individuele arbeidsrecht betreft, kunnen wij u adviseren omtrent het opstellen van arbeidsovereenkomsten, arbeidsreglement, ontslag en opzegging van arbeidsovereenkomsten, concurrentiebedingen, de problematiek van de terbeschikkingstelling van werknemers, schijnzelfstandigheid en aanverwante overeenkomsten aan arbeidsovereenkomsten, ontslag en benoeming van bestuurders en vragen i.v.m. overnames en herstructurering van bedrijven.

U krijgt van ons advies, bemiddeling en indien nodig procedurele verdediging in voormelde materies.

06

Transportrecht

De logistieke keten

Met zijn specifieke (internationale) regels, gewoonten en gebruiken vraagt de logistieke keten een deskundig en gespecialiseerd advies.

Stefaan De Boeck heeft jarenlang ervaring opgedaan bij een gerenommeerd Antwerps maritiem advocatenkantoor. Met die ervaring adviseert hij alle actoren in de logistieke keten, gaande van vervoerders, goederenbehandelaars, expediteurs, opslaghouders, verzekeraars etc.